VVD wil experimenteren met zelfrijdende bus

Bij de bespreking over het openbaar vervoer in de provincie Groningen voor de komende tien jaar heeft de VVD-Statenfractie aangegeven geld vrij te willen maken voor vernieuwende en innovatieve vormen van vervoer, zoals een zelfrijdende bus.

Er is financieel ruimte om te investeren in innovaties met betrekking tot het openbaar vervoer. De te besteden gelden voor de invulling van het openbaar vervoer moeten nog worden vastgelegd en daarnaast is er 2,5 miljoen euro komend jaar over vanwege onder andere het stijgende reizigers aantal. De VVD vindt investeren in een pilot voor een zelfrijdende bus een goede optie. Woordvoerder Laura Dijkstra vindt het van belang dat het de regio goed bereikbaar is en blijft. Ons platteland leent zich uitstekend voor een pilot waar geëxperimenteerd wordt met slimme technologieën zoals zelfrijdend vervoer, aldus Dijkstra.

Ook snel vervoer van en naar Airport Eelde is voor de VVD belangrijk. Dijkstra: “Met het openbaar vervoer duurt het nu drie kwartier om van het centrum van de stad naar de luchthaven te komen. Die reistijd is veel te lang en moet korter kunnen.”