VVD wil vijf stranden in de provincie Groningen

De Statenfractie van de VVD heeft bij de bespreking van de Toerismevisie aangegeven dat er op het gebied van toerisme en recreatie veel meer mogelijk is in de provincie Groningen. De fractie vindt dat de provincie groter moet denken en dat de ontwikkeling van een pretpark en vijf stranden bijdragen aan de ontwikkeling van de toeristische sector in Groningen.

© Jeroen Berckenbosch - RTV ...

De provincie Groningen heeft het minst aantal overnachtingen van alle provincies in Nederland. De VVD ziet hier kansen. Stranden bij Delfzijl, Lauwersoog, de Eemshaven, Spijk en Termunterzijl moeten de provincie een toeristische en dus economische impuls geven. Immers, toerisme is economie! Statenlid Nico Bakker heeft het College daarom gevraagd of zij bereid is ruimte te bieden aan deze stranden.

De provincie moet ondernemerschap in de provincie Groningen stimuleren en faciliteren, ook in de toeristische en recreatieve sector. De VVD ziet de ontwikkeling van een pretpark daarom als een goed initiatief om toeristen naar onze provincie te krijgen. Een goede verbinding tussen de stranden, het pretpark en bijvoorbeeld de luchthaven van Eelde of het centraal station in Groningen is volgens de fractie daarbij van essentieel belang.