Gasaansluiting woningen

NAM locaties in de provincie Groningen

© Provincie Groningen

Groninger gaskraan kan dicht, maar niet zomaar
We moeten in Nederland zo snel mogelijk van het Groninger gas af. We kunnen in Nederland echter niet zomaar stoppen met het gebruik van gas. Veel inwoners zijn bijvoorbeeld voor hun verwarming afhankelijk van aardgas en hebben ook niet het geld om grote investeringen te doen in alternatieve energievormen.

De VVD vindt dat we de komende tijd moeten kijken hoe we op een verantwoorde en voor iedereen betaalbare manier kunnen overstappen naar alternatieve energievoorzieningen. Nieuwbouwprojecten kunnen wel goed al zonder gasaansluiting worden gerealiseerd.

Minder energieverbruik is altijd goed
Wij zijn ook een voorstander van energiebesparing. Minder energieverbruik is altijd goed, zowel bij onze bedrijven als in de huishoudens. De VVD laat iedereen vrij om te kiezen welke technieken of technologie men wil gebruiken. De markt is daarin belangrijk en wij gaan ervan uit dat er verschillende systemen naast elkaar nodig zijn.

De VVD ziet het als een landelijke taak om een visie te maken over het energiesysteem van de toekomst en om de betaalbaarheid daarvan voor inwoners en bedrijven te bewaken.