VVD: werk voor de toekomst

De VVD Groningen zet zich in voor de toekomst van jongeren in Groningen. Voor jongeren is het van belang dat de economische ontwikkeling in onze regio gestimuleerd wordt. De VVD wil echter ook graag van studenten zelf weten wat zij graag anders willen zien. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenswchap was daarom woensdag 4 maart in Groningen om op studentenvereniging Dizkartes in gesprek te gaan met studenten.

Tijdens de gesprekken tussen de staatssecretaris en de studenten kwam duidelijk naar voren dat studenten na hun studie graag in Groningen willen blijven. Het probleem is echter dat er nog onvoldoende banen in het Noorden zijn. De VVD zet daarom ook hard in op economische ontwikkeling in de regio. ‘Juist banen en de ontwikkeling van Groningen als kennisstad zijn nodig om studenten na hun studie direct op de arbeidsmarkt actief te krijgen,' aldus Staatssecretaris Sander Dekker.

Om de economie in het Noorden te stimuleren wil de VVD Groningen zo aantrekkelijk mogelijk maken voor bestaande en nieuwe ondernemers. Zij zijn immers de ruggengraat van de economie. De provincie kan daarin voorzien door te investeren in snel internet op het platteland en in de stad. Dit is belangrijk voor bedrijven maar ook voor de leefbaarheid in onze regio.

Bovendien moet voor een gezond vestigingsklimaat de bereikbaarheid van Groningen nog verder worden verbeterd. Snel met de auto óf het openbaar vervoer van A naar B kunnen komen is essentieel. ‘De vernieuwing van buslijn 11 en 15 naar Zernike, de nachttrein naar de randstad en de Wunderline naar Bremen goede voorbeelden zijn van investeringen door de provincie voor een betere bereikbaarheid,’ aldus kandidaat-Statenlid en student Laura Dijkstra. Zowel studenten als ondernemers profiteren van deze ontwikkelingen die door de VVD worden aangemoedigd. Beslissingen die de komende jaren gemaakt worden in de Provinciale Staten en door de regering hebben invloed op het leven van de jongeren van nu, die de ouderen van later zullen zijn.