VVD Groningen organiseert rally in de provincie

De VVD Groningen organiseert op zaterdag 28 februari een rally in de provincie Groningen. De liberalen organiseren deze rally om het belang van een goed bereikbare provincie te benadrukken. De rally zal geopend worden door VVD-Europarlementariër Jan Huitema in samenwerking met gedeputeerde en VVD-lijsttrekker Mark Boumans.

“Goede bereikbaarheid is voor veel bedrijven een doorslaggevende reden om zich te vestigen. De VVD vindt het daarom van groot belang dat we blijven investeren in de infrastructuur in de provincie”, aldus lijsttrekker Mark Boumans. “Bovendien is de wens van bedrijven om goede verbindingen aan te leggen erg zichtbaar, doordat zij de bereidheid tonen om mee te financieren. Kijk bijvoorbeeld naar de verlenging van het spoor van Roodeschool naar de Eemshaven en de verdubbeling van de N33. Deze verbeteringen van de bereikbaarheid worden publiek-privaat gefinancierd.”

Europarlementariër Jan Huitema ziet het belang van een goed bereikbaar Noorden ook op internationaal vlak: “We vergeten nog wel eens wat een prachtige kansen er liggen in het achterland van Groningen. We bekijken Nederland vaak vanuit de Randstad, maar juist in het Noorden liggen de mogelijkheden om met Noord-West Duitsland zaken te doen. Het is daarom geweldig nieuws dat je vanuit Groningen straks net zo snel in Bremen bent als in Amsterdam.” De VVD Groningen heeft altijd hard gestreden voor de verbetering van de treinverbinding met Duitsland. In minder dan twee uur met de trein naar Bremen lijkt binnenkort tot de mogelijkheden te behoren.

Tijdens de rally zullen op diverse plaatsen in de provincie vrijwilligers van de VVD in gesprek gaan met reizigers. Verschillende teams zullen zich focussen op fietsers, automobilisten en trein- en busreizigers. Volgens de VVD zijn er de afgelopen 4 jaar mooie resultaten bereikt, maar zijn er ook nog steeds verbeterpunten. “Wij hebben zelf veel ideeën over hoe we het Noorden bereikbaar en dus aantrekkelijk houden, maar horen ook graag van de reizigers wat zij graag anders of beter zouden willen zien”, aldus Boumans.