Groninger Tweede Kamerlid Betty de Boer stelt Kamervragen over nachttreinen

Tweede Kamerlid Betty de Boer heeft aan de staatssecretaris van Infrastructuur (Wilma Mansveld) vragen gesteld over de uitbreiding van het Nachtnet, dit naar aanleiding van gesprekken met onze gedeputeerde/lijsttrekker Mark Boumans. Het realiseren van nachttreinen van en naar Groningen is een wens van de VVD in Groningen.

De Boer roept staatssecretaris Mansveld op te onderzoeken of de NS en andere vervoerders in samenwerking met regionale overheden belangstelling hebben voor het rijden van nachttreinen in het Noorden. De Boer benadrukt in haar Kamervragen dat de NS dit project niet hoeft uit te voeren, ook regionale vervoerders mogen dit gaan doen. Dit kan eventueel goed uitpakken voor de reiziger als zij dit goedkoper kunnen uitvoeren dan de NS.

Fractievoorzitter Mirjam Wulfse hoopt dat de nachttreinen snel gerealiseerd kunnen worden. Wulfse: 'Groningen is een studentenstad met een bruisend uitgaansleven. Dat willen we graag stimuleren. De laatste trein vanuit Groningen naar de Randstad vertrekt tegenwoordig al om 22:16. Dat is veel te vroeg, het nachtleven in Groningen moet dan nog op gang komen. Op deze manier is Groningen geen aantrekkelijke uitgaansstad voor mensen van buiten. Een nachttrein kan daar verandering in brengen, dat zal een stimulans zijn voor het Groninger nachtleven.'

Wulfse hoopt dat Mansveld gehoor geeft aan de oproep van De Boer. 'Wilma Mansveld is een echte Grunningse. Zij zal dus als geen ander moeten snappen dat een nachttrein een absolute must is voor Groningen,' aldus Wulfse.