Jasper Boter

Jasper Boter, 47 jaar geleden geboren in Groningen. De plaats waar ik ben opgegroeid en nog steeds met veel plezier woon.

Ik werk als projectleider bij een gemeente. Ik ben opgeleid als jurist en heb ook jaren als jurist gewerkt en als docent voor de klas gestaan om nieuwe juristen op te leiden. Mijn grote passie is sport. Ik sport zelf graag (tennis, padel, hardlopen en skiën) en ik fluit regelmatig de voetbalwedstrijden van mijn zoon. Als bestuurslid zet ik mij in voor de Stichting Sporttalent Noord. En 1 van mijn grootste hobby's is de politiek. Deze hobby liep wat uit de hand door een raadslidmaatschap tot april 2022.


Ik zet mij in voor de volgende belangrijke punten ten behoeve van het waterschap Hunze en Aa's.

- Betaalbaarheid van de waterschapslasten.
- Samenwerking tussen alle betrokken partijen bij het waterschap, zodat er ruimte is voor ondernemen (ook voor agrarische ondernemers), de natuur beschermd wordt, recreatie mogelijk is en de (water)veiligheid niet in het geding komt.
- Het is belangrijk dat het waterschap vroegtijdig aan tafel zit, vanwege haar expertise en kennis, bij bouwprojecten in en rondom het 'stedelijk' gebied. Waterbeheer is erg belangrijk als er nieuwbouwprojecten komen en daarin heeft het waterschap een zeer belangrijke taak.