Willemijn Brilstra

Mijn naam is Willemijn Brilstra, 45 jaar, geboren in Groningen, maar opgegroeid in de provincie Utrecht. In 1998 ben ik door mijn studie weer teruggekomen naar Groningen en sindsdien woon ik weer met veel plezier in de stad. Momenteel ben ik werkzaam als Senior Beleidsadviseur bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij het programma Werk aan Uitvoering. Dit is een overheidsbreed programma ter verbetering van de publieke dienstverlening. Door deze functie weet ik mijn weg binnen het Haagse goed te vinden. 

Sinds ruim drie jaar ben ik lid van het bestuur van het VVD netwerk Groningen/Haren. Daar ben ik verantwoordelijk voor Opleidingen en Talentenmanagement. Bovendien was ik in 2021 bij de Twee Kamerverkiezingen en in 2022 bij de gemeenteraadsverkiezing campagneleider. Vanwege dit laatste heb ik de laatste jaren veel door de provincie gereisd en daardoor ook een verdere binding met de provincie opgebouwd. Daarnaast ben ik bestuurslid van de Stichting Martinikerk Groningen. Deze stichting is verantwoordelijk voor het gebouw van de kerk, en ik ben lid van de ledenraad van de Rabobank.

En als ik dan nog tijd over heb, vind ik het heerlijk om hard te lopen, een potje te tennissen of in mijn moestuin te werken. 

De afgelopen jaren is de maatschappij verhard en dit is ook terug te zien in het politieke debat. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Ik denk dat we de opgave hebben om het vertrouwen van onze inwoners en ondernemers terug te winnen. Door mijn werk als ambtenaar heb ik gezien wat de invloed van politieke keuzes is op het dagelijks leven van inwoners en ondernemers. Het is belangrijk dat er een open en transparant politiek klimaat is. Hierdoor is mijn ambitie om politiek actief te zijn verder aangewakkerd. 

De provincie Groningen heeft een schat aan monumenten en de komende vier jaar zou ik me voor de VVD Groningen willen inzetten om ons erfgoed te bewaren voor de generaties na ons. Ook wil ik me inzetten voor het waddengebied, ons Unesco erfgoed, en meehelpen aan het tot stand brengen van een goede balans tussen natuur en economische belangen.