VVD lijst: perfect liberaal profiel, ook voor de toekomst

De VVD kandidatenlijst voor de provinciale statenverkiezingen is op een zeer druk bezochte ledenvergadering in Hoogezand ongewijzigd vastgesteld. De lijst is evenwichtig en doordacht samengesteld.

Als Lijsttrekker is Mark Boumans, de huidig gedeputeerde gekozen. Boumans ( 40 jaar) zit qua leeftijd net boven t gemiddelde van de eerste zeven kandidaten. De VVD heeft gekozen voor 4 kandidaten met ervaring én voor vernieuwing en verjonging: 4 van de eerste zeven kandidaten zijn 32 jaar of jonger, 3 zijn nieuw. Bij de eerste 10 zijn er 6 nieuwe kandidaten.

De kandidaatstellingscommissie die bestond uit een Liesbeth Kneppers, Joop Boertjens en Jaap Borg, gaf aan dat profiel en kwaliteit van de kandidaten leidend zijn geweest. Naast gedeputeerde Boumans bestaat de lijst met de eerste 10 kandidaten uit de huidige fractievoorzitter Mirjam Wulfse , ondernemer/ docent uit Groningen; Nico Bakker, voormalig wethouder uit Pieterburen; Matthijs Oosterhuis, analist bij de politie, uit Groningen; Laura Dijkstra ,student rechten in Groningen; Paul Haseloop student internationale betrekkingen uit Leek, Charlotte Rogge, communicatiespecialist bij RWE, uit Haren, Madà Miesen, business consultant, uit Groningen; Chris Übels, ict ondernemer in Menterwolde en Dolf Vink, agrariër in Slochteren.

Volgens Kamercentralevoorzitter burgemeester Baukje Galama, heeft de VVD hiermee een hele evenwichtige liberale lijst neergezet die de achterban zeker zal aanspreken.

In de pitches van 90 seconden die de kandidaten moesten houden, kwam duidelijk naar voren dat de VVD vindt dat het glas halfvol is, dat veiligheid in relatie tot aardbevingen essentieel is, dat er in Groningen veel kansen liggen, dat ondernemerschap ruimte verdient en dat de landbouw de VVD na aan het hart ligt.

Aan het einde van de avond konden alle 140 aanwezigen de aanstaande campagne steunen door een doos wijn af te nemen. Het is nog niet bekend hoeveel leden hieraan gehoor gaven.

De overige VVD-kandidaten op de lijst:

11. Willemien Snijder (Wagenborgen)

12. Wim Hut (Groningen)

13. Vera Kerremans (Haren)

14. Bouke jan Vlonk (Leek)

15. Hiltsje Rijlaarsdam-Sikma (Scheemda)

16. Beertje Wijnholds (Bourtange)

17. Jarig Sipma (Oldekerk)

18. Tom-Karst van der Meulen (Oostwold)

19. Lammert Westerhuis (Usquert)

20. Johan van der Vis (Leens)

21. Martin Menger (Winschoten)

22. Robert Paul Prummel (Groningen)

23. Leon Hilarides (Winschoten)

24. Tim Boelens (Hoogezand)

25. Erich Wünker (Winschoten)

26. Jan Meesters (Hoogezand)

27. Goedhart Borgesius (Musselkanaal), lijstduwer

28. Arno Rutte (Groningen) tweede kamerlid en lijstduwer

29. Betty de Boer (Groningen) tweede kamerlid en lijstduwer


De VVD gaat met deze 29 kandidaten een stevig liberaal geluid laten horen tijdens de campagne. De campagnecommissie is al volop aan het werk.