VVD is blij met nieuw ganzenbeleid Provincie Groningen

Als één van de eerste provincies in Nederland is er in Groningen onder regie van de provincie een ganzenbeleid vastgesteld.

Fractievoorzitter Mirjam Wulfse: "Het Groninger ganzenbeleid is hard nodig, omdat Groningen een provincie is met veel prachtige natuurgebieden, maar ook veel landbouwers die schade ondervinden van de ganzen die in die gebieden verblijven. Ik heb me de afgelopen jaren hard ingezet voor een oplossing voor dit probleem." 

De provinciale Staten stelden het nieuwe beleid met een grote meerderheid vast. Moties van de Partij voor de Dieren die opriepen tot een beleid zonder mogelijkheid om ganzen te bejagen werden door de Staten verworpen. 

Landbouw- en natuurwoordvoerder Matthijs Oosterhuis: "De VVD is trots op de natuurbeschermers en landbouwers in Groningen die samen dit akkoord hebben bereikt. Het akkoord kan niet zonder het actief bejagen van ganzen. Daar staat tegenover dat we nu ook gebieden hebben vastgesteld waarin ganzen gegarandeerd de rust krijgen die ze nodig hebben. Al met al een evenwichtig akkoord."