VVD: werkgelegenheid heliplatform moet in Eemshaven komen

De VVD in de Provinciale Staten vindt dat de helikopterhaven voor het onderhoud van windparken op zee er zo snel mogelijk moet komen. VVD-Statenlid Matthijs Oosterhuis: “De provincie moet er voor zorgen, dat de onderhoudswerkzaamheden aan windparken op zee zo veel mogelijk in Groningen gedaan worden. Dat levert werkgelegenheid voor Groningers op. De helikopterhaven is daarom hard nodig."

In de Provinciale Staten werden woensdag de plannen voor de aanleg van een helikopterluchthaven besproken. Siemens, een groot internationaal bedrijf op het gebied van windenergie, heeft de Eemshaven daar om verzocht. De windmolens op zee worden met behulp van helikopters onderhouden. Matthijs Oosterhuis: “Fantastisch dat Siemens de provincie Groningen heeft weten te vinden. De VVD vindt het belangrijk dat alle omwonenden mee worden genomen in deze ontwikkeling. Zij mogen hier geen overlast van ondervinden. De provincie moet dit goed regelen, zodat deze onderhoudsbanen naar de Eemshaven komen.”

De VVD riep in de Staten op om er voor te zorgen, dat de helikopterhaven zonder bureaucratische rompslomp aangelegd wordt. De provincie is, samen met gemeenten en het rijk, verantwoordelijk voor een ingewikkeld proces van vergunningverlening. Oosterhuis: "Laten we het niet te moeilijk maken. Als we niet oppassen, gaan deze banen dan misschien naar Leeuwarden en Emden, dus naar Friesland of Duitsland. Dat mag niet gebeuren.”