VVD: provinciaal geld voor razendsnel internet op het platteland

De VVD in provinciale staten vindt dat de provincie zich moet inzetten voor snel internet op het platteland. Als bedrijven in sommige gebieden geen rendabele businesscases kunnen rondkrijgen kan en moet de provincie dit oppakken.

De fractie heeft dit eerder aangekaart bij het behandelen van het gaswinningsakkoord het akkoord "Herstel op vertrouwen, vertrouwen op herstel." Er gebeurt echter weinig en we hebben ook nog geen onderzoek gezien of enige andere vorm van activiteit van de provincie op dit gebied. De VVD vindt dat het ook voor boerenbedrijven essentieel is dat hun management en data op orde zijn, waarbij snel internet onmisbaar is.

Als kabelbedrijven het laten afweten in bepaalde regio's is het helemaal niet gek als provinciale overheid hierin te investeren. Het is tenslotte noodzakelijke infrastructuur in 2015 en maakt ons platteland aantrekkelijker. Voor bedrijven kan het een factor van betekenis zijn bij de vestiging in een gebied en voor de Nederlandse burger hoort het er gewoon bij, vindt de VVD.

Of het glasvezel moet zijn of 3G, 4G of 5G is daarbij voor de VVD nog een vraag. Het moet een razendsnelle techniek zijn, goed werken, betrouwbaar zijn en veel mogelijkheden bevatten. 
Dat is de mening van de VVD Statenfractie.
"We zullen een voorstel voor het College formuleren om hier vaart in te krijgen" zegt fractievoorzitter Mirjam Wulfse