VVD: Bouwen aan veiligheid en economie

De VVD wil de komende jaren blijven bouwen aan de veiligheid en economie van Groningen. De liberalen zijn ervan overtuigd dat bouwen, verbouwen en opbouwen tot een beter Groningen zal leiden, tot meer zekerheid, meer vertrouwen.

De VVD wil niet dat de overheid voor de inwoners bepaalt wat er gebeurt. "Wat wij als provincie daaraan kunnen bijdragen is ruimte, ruimte in regels en in t landschap." aldus fractievoorzitter Mirjam Wulfse. "Ruimte voor innovatie en ruimte voor keuzes." De VVD streeft naar een gezonde economie in Groningen waardoor zoveel mogelijk inwoners werk en inkomen hebben. "Een overheid maakt geen banen, maar creëert ruimte en trekt ondernemers aan" volgens Wulfse. "Ondernemers worden getrokken door uitstekende vestigingsvoorwaarden : goed personeel, uitstekende verbindingen, goede bedrijfslocaties, uitnodigende regelgeving, goede samenwerking ook over de grenzen. En een goede naam."

Voor onze regionale economie is het groot denken belangrijk en ook groot denken op lokale schaal, op grotere lokale schaal, wat de VVD betreft. Het samenvoegen van Groningen en Drenthe tot één landsdeel, moet zo snel mogelijk onderzocht worden. 

Lees hier de woordvoering van fractievoorzitter Mirjam Wulfse die ze vandaag heeft uitgesproken tijdens de jaarlijkse politieke beschouwingen.