VVD nu ook landelijk: geen nieuwe windparken erbij

Als het aan de VVD ligt komen er op land geen nieuwe windparken bij. Dit standpunt is mede op initiatief van de Groningse Statenfractie opgenomen in het verkiezingsprogramma voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.

Twee weken geleden tekenden de fractievoorzitters van de twaalf Statenfracties het Akkoord van Loosdrecht, waarin de liberalen aangeven hoe zij in de toekomst met energievraagstukken om willen gaan. ''We zijn overeengekomen dat we de bestaande afspraken voor windparken nakomen, maar géén nieuwe windparken op land meer willen. Er komen al voldoende molens in Groningen, de rest kan wat ons betreft op zee," zegt Mirjam Wulfse, fractievoorzitter in Groningen. 

Tijdens het partijcongres is voorgesteld om dit standpunt op te nemen in het verkiezingsprogramma. Na een stevig debat is het voorstel door een grote meerderheid van de leden aangenomen. ''Een prachtig resultaat op een heel korte termijn, zegt Wulfse. De fractie is zeer verheugd dat ons initiatief nu ook landelijk in het verkiezingsprogramma is opgenomen.''