Eensgezind werken aan toekomstplan voor provincie Groningen

Alle partijen moeten terug aan de onderhandelingstafel van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Een gezamenlijke en eensgezinde aanpak van alle betrokken partijen is nodig om tot een plan te komen voor de toekomst van de provincie. Dat zegt fractievoorzitter van de VVD-Statenfractie Mirjam Wulfse. De VVD dient daarom een motie in om alle partijen weer aan tafel te krijgen.

De VVD benadrukt dat er in het gaswinningsdossier de afgelopen tijd al veel is gebeurd. Wulfse: ''Dit kabinet is het eerste kabinet dat de problemen heeft aangepakt. Afgelopen jaren is de gaswinning gehalveerd en dit jaar gaat de winning nog verder omlaag. Ik zeg dat niet om onszelf op de borst te kloppen, maar om aan te geven dat er ook al veel is gebeurd’'.

Tegelijkertijd erkent Wulfse dat er nog veel moet gebeuren, maar wijst erop dat alle partijen hiervoor eensgezind moeten optrekken. ''De versterkingsoperatie die ons staat te wachten is van ongekende omvang en gaat jaren duren. Dat betekent dat we de dure plicht hebben om eruit te komen, gezamenlijk. Iedereen moet terug aan tafel, geen politieke spelletjes of zwartepieten.’’

‘’Het is voor de inwoners van het grootste belang dat we als bestuurders samen optrekken en eendrachtig het Groninger belang dienen. Naar elkaar wijzen is niet constructief. Bewoners willen geen politiek gekissebis maar een strakke duidelijke eerlijke aanpak en een goed plan voor de toekomst’’, aldus Wulfse.