VVD Groningen krijgt Club van 100

De Groningse VVD werkt op dit moment hard aan de oprichting van een eigen Club van 100. Een actief en effectief netwerk voor liberale politici en ondernemers, die wonen en/of werken in de provincie Groningen. Een netwerk op het snijvlak van politiek, maatschappij en onderneming. VVD-wethouder Jaap Borg is voorzitter en Arno Rutte, Betty de Boer, Joost van Keulen en Mirjam Wulfse zitten in de raad van Advies. 
Zie ook: www.clubvanhonderdgroningen.nl

De Groningse Club wordt opgezet naar het model van de Drentse. Want daar is al jaren met veel succes een Club van 100 actief. Voorzitter Jaap Borg: “De samenwerking met deze zusterclub wordt ook intensief. We hebben ieder ons eigen programma, maar gaan eens per jaar gezamenlijk op avontuur. In Drenthe weet de Club van 100 bij elke verkiezing aanzienlijk fondsen vrij te maken voor campagnes. Uiteindelijk willen we dat in Groningen ook voor elkaar krijgen.”


Volgens boegbeeld Arno Rutte voorziet de combinatie van politiek en ondernemerschap in een behoefte: “Vooral binnen de VVD is het van groot belang dat ondernemers en politici elkaar snel en gemakkelijk weten te vinden. We zijn een typische ondernemerspartij. Daarom organiseren we minimaal 5 x per jaar een thema-bijeenkomst samen met ondernemers. Daarnaast trekken we er eens per jaar gezamenlijk op uit en sluiten we het seizoen af met een zeer informele BBQ.


De Club–in-oprichting telt nu al een kleine 25 leden. Voorzitter Jaap Borg: “Dat moeten er uiteindelijk 100 worden. En dat gaat vast lukken. De belangstelling is groot. Dat kan ook haast niet anders. Want we hebben voor dit jaar – en ook al voor volgend jaar – een schitterend programma in elkaar gezet. Heel afwisselend.” Het lidmaatschap kost normaal € 350,- per jaar. Maar vanwege het beginjaar kunnen deelnemers nu instappen voor de luttele somma van slechts € 175,-


Belangstellenden kunnen zich opgeven via secretariaat@clubvanhonderdgroningen.nl

Zet cookies aan om de video te tonen.