VVD: hoe is het met de Groninger vakantieparken? Komen toeristen daar graag?

Naar aanleiding van landelijke berichten over verloedering, criminaliteit en grootscheepse illegale bewoning op vakantieparken spreekt de VVD-Statenfractie haar zorgen uit. Hoe staan de parken en campings in onze provincie ervoor, vraagt de fractie zich af. Zijn de Groningse vakantieoorden aantrekkelijk genoeg voor toeristen? De VVD wil het toerisme graag bevorderen en daarom is een goede aantrekkelijke staat van onze vakantieparken en campings belangrijk

“Worden de parken nog gebruikt als echt vakantiepark of zijn ze langzamerhand permanent bewoond ?" vraagt woordvoerder Nico Bakker zich af. En: “als een park niet toeristisch wordt gebruikt, gaat een gemeente dan het bestemmingsplan veranderen? 
Parken waar weinig toerisme is blijken ook extra aantrekkelijk voor criminelen, de VVD wil weten of daar in onze provincie ook sprake van is” aldus Bakker. Een aantrekkelijk toeristisch klimaat is belangrijk vindt de fractie, daarom heeft de VVD schriftelijke vragen gesteld.


De VVD diende vandaag de volgende schriftelijke vragen in:

-          Is de provincie Groningen onderdeel van dit actieplan?

-          Hoeveel mensen wonen in de provincie permanent op een vakantiepark of camping?

-          Is er sprake van slechte leefomstandigheden?

-          Is er sprake van overlast?

-          Hoe vaak is er de laatste drie jaar door de politie opgetreden op vakantieparken.

-          Zijn er in Groningen parken die vooral voor permanente bewoning gebruikt worden en feitelijk geen vakantiepark meer zijn?  

-          In het actieplan wordt een onderzoek beloofd. Wanneer kunnen de Staten de uitkomst van dit onderzoek tegemoet zien?