VVD: geen risico’s met bodem onder de N33

De tweebaansweg van Zuidbroek naar Appingedam wordt verdubbeld. De VVD wil eerst een grondig bodemonderzoek, vóórdat er definitief wordt besloten over de weg.

Vandaag werd dit tracé in provinciale staten besproken. “Bij de oorspronkelijke aanleg van de N33 én tijdens de periode van de ruilverkaveling is gebleken dat de bodem daar erg gevarieerd is en complex in elkaar zit”, zegt woordvoerder Nico Bakker. De VVD wil daarom dat er veel meer duidelijk is over de bodem vóórdat besloten wordt hoe de weg precies gaat lopen. Eerst de basis, daarna pas bouwen.

Het College vindt dit niet nodig en geeft aan dat er voor extra risico’s geld is gereserveerd. Ook gaf het College aan dat de aannemer nog aanvullend onderzoek moet doen. Dat is precies waarom de VVD bezwaren heeft tegen deze werkwijze, we willen niet dat het net zo gaat als bij de Zuidelijke Ringweg, waar de bodem voor 3 jaar vertraging zorgt en wie weet hoeveel extra kosten. “ Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen”, aldus Bakker. Over 2 weken komt er op verzoek van de VVD een debat in de Statenvergadering hierover.