VVD verzoekt college om uitleg werkzaamheden en uitgaven Ring Zuid

De Groninger VVD-Statenfractie heeft het college tijdens de commissievergadering van 23 januari jl. om opheldering gevraagd over de stremmingen en financiën van de Ring Zuid.

Afgelopen zomer is namelijk besloten niet akkoord te gaan met het tijdelijk afsluiten van twee rijbanen van Ring Zuid en de op- en afritten van de Hereweg zouden kunnen blijven. Nu blijkt dat beide rijbanen deze zomer mogelijk tóch worden afgesloten en dat de op- en afritten van de Hereweg alsnog vervallen. Dit stad is hierdoor minder goed bereikbaar en dat vindt de VVD onacceptabel. De VVD vraagt op beide punten om opheldering en stelt een nader onderzoek naar de op- en afritten voor.

 Daarnaast is voor de werkzaamheden aan de Ring Zuid rekening gehouden met een extra uitgave van 50 miljoen euro. Het is niet duidelijk hoeveel geld hiervan al uitgegeven is en waaraan. De VVD wil uitleg over het verloop van deze financiën en verzoekt hierover in februari al geïnformeerd te worden.

 "We maken ons zorgen over de werkzaamheden en uitgaven," zegt woordvoerder Nico Bakker, "Het kan niet zo zijn dat de stad en omliggende wijken minder goed bereikbaar zijn tijdens en na de bouw. De VVD stelt een nader onderzoek voor en wij vragen om tijdige toelichting op de financiële afwikkeling."