Coming Out Dag 2019

Op 11 oktober is het Coming Out Day. Wij staan voor een provincie waarin iedereen zichzelf kan zijn! Daarom wordt de regenboogvlag gehesen op het provinciehuis

De VVD Statenfractie ging samen met andere fracties langs bij drie geweldige lokale initiatieven door de hele provincie! In de gemeente Westerwolde spraken wij met een enthousiaste klankbordgroep die een ambitieus raadsvoorstel heeft opgesteld. 

In Oldambt spraken wij met betrokken inwoners en leden van Roze 50 Plus, onder anderen over een nieuwe voorstelling gericht op aandacht voor de LHBTI gemeenschap in zorginstellingen; getiteld: “Aal goud?... elk en ain zichzulf?! 

Ook waren wij te gast in de bibliotheek in Stadskanaal, waar een betrokken commissie een Roze Tafel heeft samengesteld met boeken en films met LHBTI-gerelateerde thema's. 


De dag sloten wij af met een rondetafelgesprek met wethouders, statenleden en betrokkenen vanuit de hele provincie. Op een dag als deze doe je veel nieuwe inzichten op, die we zeker gaan gebruiken in ons werk in de staten. 

Zet cookies aan om de video te tonen.