VVD op werkbezoek bij Groningen Seaports

Een delegatie van VVD bracht afgelopen maandag een werkbezoek aan Groningen Seaports in de Eemshaven en de RWE centrale. Onder andere Tweede Kamerlid DaniĆ«l Koerhuis, de Provinciale Statenfractie en diverse raadsleden uit Het Hogeland, Eemsdelta en Midden-Groningen waren aanwezig. Ze lieten zich informeren over de economische kansen en de duurzaamheidsambities van de havens en de centrale.

 

'Onze havens bieden grote kansen voor de economische ontwikkeling in onze provincie' stelt Staten-fractievoorzitter Erik Jan Bennema 'de havens hebben een grote ambitie om duurzame industrie te faciliteren, bijvoorbeeld door het aanbieden van een waterstofleiding en de komst van veel windmolens op zee. In de Eemshaven liggen de werkschepen al klaar om ze te plaatsen.'

 

Ook zijn de liberalen trots op de duurzaamheidsambities van energiecentrale RWE: 'Met de ambitie om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn, speelt RWE een belangrijke rol in het betaalbaar realiseren van de energietransitie' stelt Bennema, 'als politiek kunnen we dat alleen maar toejuichen, dat een bedrijf niet alleen het eigen productieproces maar ook de volledige keten gaat compenseren door gebruik te maken van baanbrekende innovaties en eigen onderzoek. Daarmee dragen ze niet alleen bij aan de klimaataanpak, maar ook aan de innovatie binnen de hele energiesector en de betrokkenheid van de kennisinstellingen bij de industrie.'

 

De VVD'ers nemen ook een belangrijke boodschap mee: 'De ambities van Groningen Seaports en de RWE vallen of staan met een goede infrastructuur. Dat geldt niet alleen voor pijpleidingen en elektriciteitskabels, maar ook voor een goede bereikbaarheid over de weg. De verdubbeling van de N33 en aanleg van een aquaduct is daarom des te belangrijker, als we deze ambities willen realiseren' aldus Bennema. 

 

De Tweede Kamer nam al eerder een motie aan van VVD Kamerlid Jeroen van Wijngaarden om de N33 te verdubbelen. Bennema hoopt dat er snel duidelijkheid komt over de realisatie 'Het is goed om te zien dat Den Haag werk maakt van thema's die belangrijk zijn voor Groningen'.