Groninger VVD wil snel oplossing voor stremming Driebondsbrug tijdens vaarseizoen

De Groninger VVD Statenfractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur over de stremming van de Driebondsbrug. De brug zou al sinds februari uitsluitend nog voor bijzondere transporten en zeeschepen opengaan. Daarom maken de liberalen zich zorgen over de consequenties voor de vaarrecreatie en de economische gevolgen van de stremming. 

'De Driebondsbrug is een belangrijke brug op de toeristische 'staandemastroute', die een doorvaarroute biedt voor zeilschepen en hoge motorboten van het Breskens via Amsterdam naar Delfzijl. Dit brengt veel toerisme met zich mee, wat goed is voor onze lokale ondernemers.' Stelt Statenlid Mada Miesen 'als deze brug gestremd is voor de vaarrecreatie, dan is dat een grote domper voor de hele toeristische sector. Zeker nu deze sector na de coronacrisis weer op eigen kracht moet draaien, is dat extra zuur.' 

De liberalen vragen het provinciebestuur daarom om zo snel mogelijk in overleg met brugbeheerder Rijkswaterstaat tot een tussenoplossing te komen. 'Er zit een fantastisch vaarseizoen aan te komen, laten we er dan ook samen voor zorgen dat alle toeristen optimaal kunnen genieten van het moois wat onze provincie te bieden heeft.' Besluit Miesen. 

Zet cookies aan om de video te tonen.